Dr. Jakab Ferenc vagyok, fő szakmám állatorvos (Erdélyben, Kolozsváron diplomáztam 1987-ben), ezen túlmenően homeopátiás állatorvos – posztgraduális képzés keretében Budapesten szereztem IAVH nemzetközi homeopátiás állatorvosi diplomát 2008-ban, majd később bekapcsolódtam ezen szakterület oktatásba is. (Szakmai önéletrajzom egyéb részletei a www.feheragyar.hu honlapomon olvashatók)

A homeopátiát az állatorvoslás területén megismerve egy idő után saját magamon és a családomban, barátaimnál ismerőseimnél is elkezdtem alkalmazni, hiszen a homeopátiás gyógyszerek ugyanazok és egyaránt hatékonyak ember és állat esetében (jelentős részük a gyógyszertárakban recept nélkül kapható).

Édesapám orvos volt, édesanyám asszisztens, ebben a környezetben felnőve – az állatszeretetem mellett – később felnőttként is vonzott az emberekkel való foglalkozás, elsősorban a lelki problémák okozta mentális, pszichés és következményes testi panaszok területe (Kutyapszichológia című könyvem olvasói sok hasonlóságot fedezhetnek fel a kutyák és az emberek viselkedésében és annak zavaraiban).

Humán vonatkozású érdeklődésem kielégítésére, az orvosokkal együtt a Magyar Homeopata Orvosi Egyesület humán homeopátiás alaptanfolyamait is elvégeztem (tagja is vagyok ennek az egyesületnek), és az ezt követő években rendszeresen részt vettem humán vonatkozású homeopátiás és egyéb alternatív gyógyászati továbbképzéseken, konferenciákon.

Kellő terápiás tapasztalat megszerzése után az emberek kezelését is a vállalkozásom részéve szerettem volna tenni, ezért elvégeztem egy humán természetgyógyászati alapképzést is, ezután Bach virágterápiás diplomát szereztem, amely feljogosít emberek pszichoszomatikus problémáinak kezelésre.

Emellett különböző energetikai kezeléseket lehetővé tevő készülékekkel is rendelkezek (biorezonancia, pulzáló elektromágnes-terápia, EMC számítógépes felmérés, Bioptron- és Polarisol fényterápia, Safe laser), amelyekkel kiegészíthetem a terápiás lehetőségeket is a humán terápia területén, teljesebbé téve a hagyományos orvosi kezelések által elért eredményeket.

* * *

Mivel a család – beleértve az állatot – egy közös energetikai rendszert képez, gyakori, hogy az emberek és a társállatok egészségi problémái ok-okozati összefüggésben vannak, és például a kutya vagy a macska betegsége nehezebben gyógyítható, esetleg gyógyulás után gyakran visszaesik, mindaddig, amíg a gazda egészségi vagy lelki problémái meg nem oldódnak. Fordított helyzettel is találkoztam, amikor lelkileg túlérzékeny, többnyire magányos emberek a cicájuk vagy kiskutyájuk állapota miatti aggódásba betegedtek bele, ilyenkor is a legtöbb esetben segített az alternatív gyógyászat, amelyet felajánlottam a saját részükre is.

Ezen összefüggések felderítése és természetes módszerekkel való kezelése után az egész család egészségesebb lehet, hiszen az állatnak nem kell „átvennie” a gazda betegségeit, illetve a gazda is nyugodtabb lehet, ha a kis kedvence meggyógyulhat olyan betegségekből is, amelyeket az akadémikus orvoslás gyakran reménytelennek tart.

Forduljanak hozzám bizalommal saját egészségi problémáikkal is, akkor is, ha éppen nincs állatuk.

 

Az élet valóság, az egészség nem álom

 

Dr. Jakab Ferenc